שאלה חשובה בנוגע לצהבת B - חשיפה בעבר או חיסון?

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

25/10/2020 | 14:13 | מאת: שאלה

שלום, עשיתי בדיקות להפטיטיס b: בחודש מאי בדיקת cent - HBSAG עשיתי באסותא הייתה שלילית. במקביל עשיתי גםcent -HBSAB נכתב שהתוצאה בתחום האפור וקיבלתי תוצאה 8.13 miu/ml. בחודש אוקטובר עשיתי את הבדיקות הבאות, הפעם בקופת חולים כללית, תוצאת HBSAG שוב שלילי. HBSAB הפעם חיובי 22. לא קיבלתי חיסון בין הבדיקות. אינני בטוח האם קיבלתי חיסון בעבר או בילדותי. 1. כיצד אני יכול לדעת האם התוצאה החיובית היא בעקבות חיסון או בעקבות חשיפה בעבר לנגיף?? 2.מדוע התוצאה כל כך עלתה בHBSAB?? האם אפשר להסביר את זה רק בשוני בין מעבדות? הפעם האחרונה שבפוטנציאל יכולתי להיחשף למחלה היה בחודר דצמבר 2019.

25/10/2020 | 17:51 | מאת: שאלה

האם יכול להיות שחוסנתי בצבא לצהבת b?

25/10/2020 | 20:57 | מאת: שאלה

לא בטוח אם חוסנתי. נולדתי בשנת 1990

בשנת 1990 כבר היה חיסון לצהבת B יש מצב שאם נולדת בארץ חוסנת. רמת הנוגדנים שלך מאוד נמוכה והיא בין שלילית לחיובית כלומר גבולית. במצבים אלה כדאי לך לקבל בוסטר כלומר זריקה בודדת כדי להעלות את רמת הנוגדנים

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין