קיום יחסי מין לאחר אבחנה של hpv6

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

09/08/2020 | 09:22 | מאת: נינה

הי, לפני מספר חודשים קיבלתי אבחנה של hpv6 ועוד שני זנים שהם בסיכון נמוך. לא ברור האם יש לי קונדילומות או לא, הרופאה לא יכלה לקבוע בבירור ולכן שלחה אותי לבדיקת וולווסקופיה שתתקיים בעוד כשבוע. סביר להניח כי נדבקתי מבן זוגי הנוכחי, אין לו נגעים עוריים. אני בת 41 והוא בן 47. קיבלתי מנה אחת של חיסון ובשבוע הבא אקבל את המנה השנייה לחיסון. השאלה שלי היא- האם נוכל לקיים יחסי מין לאחר הסרת הנגעים אם יש (עד עתה נמנענו)? או שבמצב כזה אנחנו יכולים פשוט להדביק אחד את השני שוב ושוב? בנובמבר נקבעה לי בדיקת pap smear נוספת, האם להמתין עד לתוצאות הבדיקה ולראות האם היא יוצאת שלילית? לא מצליחה למצוא הנחיות ברורות או ייעוץ מתאים בנושא

זן מספר 6 הוא לא זן עם פוטנציאל ממאיר אלא רק ליבלות. ממליץ לך כמובן להתחסן. לאחר שתי מנות יש כיסוי גבוהה כנגד זנים שלא נדבקת. קונדום לא מונע ב 100 אחוז הדבקה בנגיף הזה. אולם שימוש תדיר בקונדום מקטין את סיכויי ההדבקה

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין