שאלה תאורטית לגבי סיכון הדבקה בhiv וצהבת תוך כדי בדיקת דם

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

02/02/2020 | 11:30 | מאת: אליקו

ד"ר סרוגו שלום אני יודע שזה מצב ממש לא ריאלי אבל בכ"ז אודה לתשובה אם ביצעתי בדיקת דם בפרקטיקה של שאיבת דם ורידי והבודק לא החליף את המכשור והמחט מהמטופל הקודם שהוא נשא hiv וצהבת ועברו כ5 דקות בין בדיקה לבדיקה שאלותי 1. האם הסיכון להדבקה בhiv גבוה בסיטואציה הזו? 2. מה הסיכון להדבקה בצהבת בסיטואציה הזו? 3. האם בגלל שהדם נשאב החוצה ולא מוזרק לוריד (כמו בהזרקת סמים) זה מפחית את הסיכון? 4. כנ"ל עם עבר פרק זמן של שעה או יותר בין שתי הבדיקות? תודה

קשה לי להאמין שלא הוחלפו מחטים כי ככה ניתן להידבק בשתי המחלות הללו

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין