הידבקות באיידס לאחר עישון סיגרייה עם דם בקצה שמשהו נכווה ממנה

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

06/07/2019 | 17:16 | מאת: מנשה

היי, עישנתי סיגרייה בבר והבחור שישב לידי נכווה בידו מקצה הסיגריה הדולקת שלי, לאחר מכן המשכתי לעשן את הסיגריה עד הסוף שלה. האם וכתוצאה מהכוויה ודם עבר לקצה הסיגריה, ועישנתי את הדם ונשמתי את אדי הדם השרוף באמצעות עשן הסיגרייה ישנו סיכוי כלשהו להידבק בנגיף האיידס? האם נשימה לריאות של אדים של דם שנשרף באמצעות הסיגרייה יכולה להעביר את נגיף האיידס בדרך זו? האם יש צורך להמתין 3 שבועות לבדיקה? והאם בעתיד יש להיזהר ממצבים כאלו מעישון במקומות צפופים עם אנשים? בתודה מראש, מנשה

ככה לא נדבקים באיידס

07/07/2019 | 21:51 | מאת: מנשה

היי, תודה על התשובה המהירה פרופסור יצחק סרג'ו. האם נכון להגיד מבחינה מקצועית בסיטואצייה הנוכחית שהחום והאש שבקצה הסיגרייה מנטרל את את יכול ההדבקה באיידס של הדם הזר שנמצא בקצה הסיגרייה כתוצאה מהסיטואצייה שנגרמה. על כן נשימת העשן של הדם לאחר שנשרף עם הטבק בסיגרייה היננה פעולה חסרת סיכון ואיננה יכולה להעביר את נגיף האיידס למי שמעשן את הסיגרייה עם הדם בקצה. אשמח להתייחסותך הנוספת על מנת שאוכל להיות שקט במידה ואקלע לסיטואצייה דומה בעתיד. בתודה וערב טוב מנשה

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין