צריבה במתן שתן, אורופלאסמה פרבום

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

12/08/2018 | 16:15 | מאת: א

שלום. אני גבר בן 29 ונמצא בזוגיות קבועה במשך שנתיים. לאחרונה סבלתי במשך שבועיים בצריבה במתן השתן (לא חזקה במיוחד אבל מורגשת). לא היו סימפטומים נוספים. ביצעתי בדיקות דם ושתן כלליות וגם למחלות מין וגם בדיקת ערמונית. עד שהגיעו תוצאות הבדיקות הצריבה עברה וללא טיפול. כל הבדיקות היו תקינות מלבד בדיקת הדם בה נמצא אורופלאסמה פרבום. רופאת המשפחה החליטה לתת דוקסילין כדי לטפל באורופלאסמה למרות שהיא לא ידעה לומר האם זה היה הגורם לצריבה. בבדיקה חוזרת לאחר מתן הטיפול לא היה זכר לאורופלאסמה. בת זוגתי גם עשתה בדיקות למחלות מין וכולן היו תקינות וללא אורופלאסמה. שאלתי היא: מה יכולה להיות הסיבה לצריבה במתן שתן שעוברת ללא טיפול לאחר שבועיים ?

מאוד יכול להיות שזה אכן האוריאפלסמה שזאת לא נחשבת למחלת מין. חיידק זה עובר מאחד לשני גם במין אוראלי

13/08/2018 | 13:00 | מאת: א

גם לאור העובדה שלא היו ליקוציטים ושהצריבה עברה לבד ?

14/08/2018 | 00:01 | מאת: א

לא רוצה לומר דברים סתם כי אני לא רופא כמובן. אז אדייק בשאלה: האם זו אורופלאסמה פרבום יכול להיות הסיבה לצריבה על אף שבדיקת השתן הכללית יצאה תקינה ולא הראתה דלקת? וגם לאור העובדה שהצריבה עברה ללא טיפול לאחר שבועיים ?

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין