נוזלי הרקטום וסיכוי הדבקה ב HIV

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

17/04/2018 | 14:15 | מאת: בן

שלום ד"ר. אני גבר בן 30 שסובל מסבוריאה קשה בפנים באיזור האף צידי האף מעל הפה סנטר ופצעונים על וליד האף. והיה לי מפגש עם אישה לפני פחות מיומיים. במפגש הזה היא שמה את ישבנה החשוף (ללא תחתונים) על הפנים שלי על האף ומתחת לאף ככה שהוא נגע ישירות בפי הטבעת ובאיבר המין החשוף שלה, היא גם הכניסה אצבע פנימה והוציאה כמה פעמים בין לבין ופתחה את פי הטבעת שהוא על הפנים שלי ובסוף הרגשתי רטיבות קצת . בחיפוש באינטרנט ראיתי שנוזלי הרקטום עלולים להיות מאוד מדבקים ובעלי סיכון גבוה להדבקה כמו דם ואף יותר מכך וגם ראיתי שהוועד למלחמה באיידס הוסיף את נוזלי הרקטום לרשימה, מה שלא היה בעבר. השאלה שלי כרגע בעקבות המקרה עם האישה והמידע הזה מה הסיכוי להדבקה ב hiv בדרך הזאת? והאם יש מקום לדאגה או צורך בטיפול מונע ? תודה רבה אשמח לקבל תשובה בהקדם.

נכון שנוזלי הרקטם נחשבים לסיכון אבל ררק במגע עם אבר המין ולא עם הפנים. סיכוי הדבקה נמוך . בכל מקרה כדאי להיבדק

22/04/2018 | 19:23 | מאת: בן

תודה על התגובה. באתר ה CDC כתוב שבמקרים מאוד נדירים דם נגוע יכול להעביר את הנגיף דרך עור שבור. ממש לא הבנתי למה אתה אומר שיש סיכון נמוך ויש צורך להיבדק אם לא הייתה חדירה בכלל והמגע היה חיצוני בלבד ולא בטוח שהיה נוזל ? הסיכוי להידבק ממין אוראלי לצ ד הנותן גדול יותר מזה? יש תיעוד של הדבקה דרך סבוריאה פעילה בעור ?

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין