יחס קבלת מטופל לאישפוז

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

19/09/2007 | 23:55 | מאת: יוסי

לד"ר עופר שמגר שלום אני הייתי מאושפז בשנת 2000 בבית חולים פסיכיאטרי. ביום קבלתי הראשון העבירו אותי מהמיון ישר למחלקה ושעברתי למחלקה קיבלו אותי אחים שעובדים בבית חולים אח אחד מהם התחיל לשאול אותי שאלות כמו איפה אני גר ,בן כמה אני , אלרגי לתרופות במה אני עובד . אחרי שענתי לו על כל השאלות הוא אמר לי יש לי סמכות לתת לך שני זריקות וקיבלתי שני זריקות לדעתי כמובן שלא הייתי צריך לקבל את הזריקות ובמהלך השבועיים שלוש הריאשנות אח אחד אמר לי כמה פעמים ביום שאני בהיסתכלות וזה עשה לי הרגשה לא טובה שמעתי שגם למטופל שהגיע אחרי לאישפוז בבית חולים אמרו לו שהוא בהיסתכלות אני לא עשיתי שום דבר שמצריך להגיד לי שאני בהיסתכלות שאלתי היא מדוע היחס המזלזל הזה מופנה למטופלים האם הוא צודק והאם אתה חושב שצריך לשנות אותו תודה מראש על התשובה

20/09/2007 | 22:12 | מאת: ד"ר עופר שמגר

יוסי שלום, נשמע שעברת חוויה מאד לא נעימה. 7 שנים חלפו וזה עדיין מציק. חשוב שתדע שבעצם כל מטופל שמתאשפז הוא בהסתכלות, כי דרך ההסתכלות על המטופל הצוות הרפואי לומד הרבה- עד כמה הוא מסתגר, עד כמה הוא יכול ליצור קשרים, איך הוא אוכל, איך הוא ישן וכו'. זו לא מילת גנאי. אני מקווה שלא יהיו לך עוד חוויות כאלו בעתיד, ומאחל לך בריאות שלמה וגמר חתימה טובה.

20/09/2007 | 23:28 | מאת: אהבה

א. הזריקו לו סמים קשים לפני ההסתכלות, בטוח לא אחרי שום אבחון מקיף, סתם בפסיכיאטר במיון חשב ש"כדאי להסתכל" 2. הזכירו לו מספר פעמים ביום שהוא בהסתכלות - זה איום לא כל כך סמוי, וגם אם לא היה זה איום אין ספק שזה ישפיע על ההתנהגות אז השאלה מה זה בדיוק טיפול?? מדע?? ניסויים באנשים?? אם היו עושים את זה לחתולים איזה צעקות היו מקימים!!!

21/09/2007 | 06:39 | מאת: תמימי

ואולי כדאי לשנות קצת את המונחים כדי לא לתת לחולים הרגשה רעה... אחרי הכל זו חוויה קצת פרנואידית להיות בהסתכלות... אפשר אולי לקרוא לזה- אישפוז לצורך קביעת טיפול מתאים, או מנוחה ואיבחון, משהו כזה, יותר ידידותי, פחות מרתיע. גמר חתימה טובה תמי.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה