שתי שאלות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

19/09/2007 | 02:08 | מאת: שרון

אני רוצה לציין שני דברים שמציקים לי אך יש עוד דברים עם עיקרון דומה בחיי. אני בשנות ה20 לחי, יש בי משהו שאני יודע ב100% שהוא פסיכולוגי . הבעיה היא שאני לא בולע כדורים כלל , האם הבעיה מוכרת? וכיצד פותרים אותה? הדבר השני הוא שיש לי רתיעה מהמון דברים שאמנם יש סיבה מסויימת לרתיעה אך בני אדם מתמודדים עם זה טוב ואותי זה משתק, דוגמאות לכמה מהדברים - עברתי טיפול שיניים ועלי לשים כתרים ויש לי כאן תחושת רתיעה כבדה מאוד (יכול להיות בגלל שזה חפץ זר בפה אולי חשש שיפול בפה או משהו אחר) באותו תחום יש לי למשל רתיעה משיניים תותבות של מבוגרים, כשאני רואה או חושב על כך, דוגמא נוספת היא למשל אם אני רואה מסטיק לעוס על הריצפה או מתחת לשולחן בתקופת הבית ספר ולעיתים אפילו שלועסים ליידי . אני מקווה שקיבלת תמונה מסויימת ואני מניח שהדברים מוכרים לך, האם יש דרך לפתור זאת?

19/09/2007 | 23:12 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שרון שלום, אתה רואה ומבין הכל- אבל לא מצליח להתמודד לבד. ולא פלא. במקרים כאלו קשה מאד להתמודד לבד. ומכיוון שאמרת נכון שהבעיות הן פסיכולוגיות- הרי הטיפול להן הוא פסיכולוגי. בדיוק כשם שהספורטאים הטובים בעולם זקוקים למאמן אישי בכדי להגיע להשגים (ולא מספיק להם הכשרון והידע שצברו משך שנים)- כך גם אתה זקוק ל"מאמן אישי"=פסיכולוג, שיוכל לעזור לך להתקדם לשיאים אישיים חדשים. בהצלחה!

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה