תופעת יובש,חנק וגמגום הקשורות אולי לתרופות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

18/09/2007 | 19:56 | מאת: רוית

שלום אני נוטלת מזה חודש מלודיל 125 מ"ג ביום ,טרנקסל כדור בערב ופלוטין כדור יום כן יום לא [לקחתי יותר] ,את הפלוטין אני לוקחת כ 3 חודשים,המלודיל והטרנקסל כחודש.בשבוע האחרון בערך החלה לי תופעה של מעין חנק וקושי בדיבור,כמעט גמגום.אני מרגישה שהלשון כמעט נבלעת לי ושבאיזור הושט יש התכווצות.זה מפחיד ומקשה עלי לתפקד כי אני עובדת עם קהל,אני גם פוחדת להחנק בלילה. תופעות אלו לא היו לי לפני שהתחלתי לקחת מלודיל וטרנקסל.לקחתי גם ואבן ובונדורמין אבל הפסקתי. הפסיכיאטר אמר לי שזו תופעה מאוד נדירה והוא בכלל לא בטוח שהיא קשורה לשתי התרופות החדשות או לאחת מהן אני חסרת אונים אשמח לקבל תגובה מהירה האם זה מוכר? תודה מראש

19/09/2007 | 05:45 | מאת: ד"ר עופר שמגר

רוית שלום, גם אני לא בטוח שזה קשור לתרופות. זה נשמע יותר כמו סימפטום גופני של חרדה. לא פרטת מדוע החלת לקחת טיפול תרופתי. מה היו התסמינים לפני שנת תרופות?

19/09/2007 | 06:41 | מאת: רוית

לרופא שלום הכדורים ניתנו בגלל דכאון בעקבות פרידה ואובדן של אבא,חרדות וחוסר יכולת לתפקד ביום יום בגלל בכי ועצב לא עבדתי 3 שבועות בזמנו אבל חזרתי והיתה שוב נסיגה ולכן הרופא הוסיף לי את המלודיל והטרנקסל רק כ 3 שבועות לאחר שהתחלתי לקחת אותן החלו התופעות האלה זו מעין עוית בלתי רצונית שגורמת לי בעייה בדיבור באותו רגע ותחושה כאילו אני נחנקת ,העוית היא באיזור הושט אני לא יודעת מה לעשות האם זה יכול להיות בלתי הפיך?האם זה קשור אולי לכל הכדורים שאני לוקחת ביחד? תודה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה