שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

18/09/2007 | 02:17 | מאת: שאלה

יש לי שאלה... האם לפני כמה מאות שנים בימי הביניים ולפני כן אנשים נכנסו לדיכאון... אני מדבר על תקופות שלא היו כדורים. האם היו המון אנשים שהיו בדיכאון, ואם כן איך הם טיפלו בזה.? זה לא החמיר?? הם לא התאבדו?

18/09/2007 | 20:48 | מאת: ד"ר עופר שמגר

ככל הידוע מיעוד היסטורי דיכאון היה קיים משחר האנושות. ואם היה דיכאון- היו גם נסיונות טיפול ואובדנות. מבחינה טיפולית הגישה היתה כנראה שונה במקומות שונים ובתקופות שונות. באירופה רוב הזמן ראו בזה סוג של בעיה נפשית שמצריכה יותר פעילות גופנית, ותובענות כלפי החולים לחזור לפעילות. היו גם נסיונות תמיכה, באופן לא ממוסד, של גורמים בקהילה- משפחה, כנסיה ועוד. באופן טבעי גל דיכאוני נמשך עד שנה, כך שאם מחכים די זמן זה עובר. בשנים האחרונות שיעור הדיכאון בעליה מתמדה. אחת הסיבות היא העליה בתוחלת החיים (יש יותר דיכאון ככל שהגיל עולה), אבל כנראה גם ללא זה השיעור עולה. יתכן וקיים היום יותר איבחון ופניה לעזרה. ולבסוף- יתכן שאורח החיים המודרני והשפעות תרבותיות מעלות את שכיחות המחלה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה