יעוץ לפני מתן תרופה לנער מתבגר

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

16/09/2007 | 21:19 | מאת: איציק

ברצוני לשאול לגבי נער בן 14 הנ"ל נטל תרופת ריטלין במשך כשלוש שנים, בגלל בעיות קשב וריכוז. מכיוון שנצפו תופעות לוואי חמורות כגון טיקים לא רצוניים וחוסר תקשורת עם הסביבה וכן הנער סיפר על דמיונות ומחשבות הפוקדות אותו. הוא הופנה ליעוץ פסיכיאטרי אשר קבע כי יתכן והרטלין השפיע עליו לרעה. ההורים התבקשו להפסיק את הטיפול ברטלין כמו כן, קבעה הפסיכיאטרית כי הילד סובל מתסמונת טורט והמליצה להורים על שימוש בתרופה הנקראת- RISPERDAL הוריו חוששים לתת את התרופה הנ"ל ומבקשים ייעוץ נוסף. האם יש מומחה שיוכל ליעץ ולעזור בדחיפות. תודה.

16/09/2007 | 21:57 | מאת: ד"ר עופר שמגר

יש צורך להתייעץ עם פסיכיאטר מומחה לילדים ונוער. זה לא הפורום המתאים. אינני יודע האם יש פורום מתאים. תמיד ניתן ללכת לקבל חוות דעת נוספת בתשלום. זה מחיר לא יקר בשביל תחושת הבטחון ושלוות הנפש שתלווה את הטיפול בהמשך.

16/09/2007 | 22:10 | מאת: אהבה

בתור אם וסבתא ואחת שמאד אוהבת לילדים ודואגת לשלומם בחברה המודרנית העוותת שלנו הייתי רוצה בכל זאת להביע כאן דעה לא מלומדת, אך מגובה בהרבה ניסיון ריטאלין היא תרופה ממריצה המכילה אמפיתמינים ודומה מאד בהרכב הכימי שלה לקוקאין הסתבר שאצל אחוז מסוים מן הילדים שסובלים מחוסר שקט התנהגותי (ADHD) או בלשון העם "היפר אקטיביות", תרופה זאת אכן משפרת את ההתנהגות לזמן מוגבל, כלומר לטווח ההשפעה של התרופה, כיוון שהיא כביכול "דוחפת את הסמפטומים מעבר לסף" אין לשכוח עם זאת שזוהי תרופה ממריצה ולא מרגיעה במהותה ושרשימת תופעות הלוואי שלה ארוכה מאד. בנוסף היא גורמת כמו תרופות פסיכיאטריות רבות אחרות, לתלות לא מפתיע בכלל שלאחר מספר שנים עם התרופה הילד יפתח טיקים ואני חושבת שזה פשע לתייג אותו עם תסמונת טורט כאשר הוא תחת השפעה של תרופות הייתי ממליצה על טיפול גמילה הדרגתי מהריטאלין בליווי של מרפאים אלטרנטיביים, במגזין הזה עצמו קיימים לא מעט פרסומים בנושא. יש דרכים רבות נוספות לטפל בבעיות התנהגות חוץ מריטאלין, וגם אם ישנה איזו שהיא בעיה אורגנית רצוי קודם כל להפסיק לתת לילד מזון ממריץ כמו סוכר, צבעי מאכל וג'אנק פוד, ולעבור לדיאטה מאוזנת עם הרבה פחממות מדגנים מלאים. אלה יוצרים תחושת שובע ומכיליןם סוכר שמתפרק לאט בדם והרבה ויטמין Bקןמפלקס. כל אלה מרגיעים. בנוסף יש טיפולים בשיטת אלבאום ובפרחי באך לילדים עם הפרעות ריכוז וקשב שנחלו הצלחה מוכחת וגדולה, עם או בלי תרופות יש לזכור גם שנטילת תרופות פסיכיאטריות בגיל צעיר משפיעה מאד לרעה על התדמית האישית של הילד המתבגר. לא חבל עליו??? בנוסףך, ריספרדל היא תרופה שניתנת בד"כ במצבים פסיכוטיים ולא נראה לי שילד מסכן עם כל כך הרבה לחצים נפשיים צריך להתמודד עוד עם דבר שכזה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה