איבוד שפיות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

16/09/2007 | 18:26 | מאת: זיו

אבי בן 74 ובתקופה האחרונה הינו מתנהג בצורה מוזרה הינו מעליב ופוגע בכל מי שנמצא לידו מדבר ללא הרף נזכר בזכורונות מצעירותו ולא מפסיק לדבר על זאת, נטפל לאנשים ללא סיבה , כועס על כולם ,עצבני ומצב זה גורם לנו ילדיו לא להגיע לבקר ואמי סובלת מכל העניין . אבי אינו מוכן לקבל טיפול רפואי ולדעתי אינו מודע לכך שהוא צריך טיפול . אין אנו יודעים מה לעשות מכוון שהמצב הולך ומדרדר . האם יש פתרון למצב כזה האם יש ברפואה שם למצב כזה ומה עלינו לעשות מצפה לתשובה .

16/09/2007 | 21:52 | מאת: ד"ר עופר שמגר

זיו שלום, הסיבות השכיחות למצב כזה הוא פגיעה מוחית כלשהי, בד"כ על רקע דמנציה (כמו אלצהיימר) או סתימת כלי דם קטנים. בנוסף לעיתים קרובות יש איזושהי בעיה גופנית (חוסר איזון אלקטרוליטים בדם, שינויי לחץ-דם, ועוד) שמטילה על המוח הפגוע מעמסה שגורמת לסוג של "אי-ספיקה" מוחית. צריך להביא למצב שאביך יגיע לבדיקות כלליות אצל רופא המשפחה. דברו עם הרופא לפני כן, כך שהוא יכיר את הרקע. חשוב לבצע בדיקות גופניות כלליות, ובמקביל ניתן להתחיל טיפול תרופתי שימתן את ההתנהגות הבלתי נשלטת. בד"כ גם להורה המבוגר לא נעים בתוך המשפחה, אבל בגלל הבעיה האורגנית הוא לא מסוגל לשלוט בהתנהגותו.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה