שלום

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

15/09/2007 | 17:41 | מאת: \

שלום רציתי לשאול איפה אני יכולה למצוא חומר על מחשבות שווא-מחשבות פסיכוטיות

15/09/2007 | 23:08 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, אפשר להתחייל בויקיפדיה. מצ"ב קישור: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%AA_%D7%A9%D7%95%D7%90 או להקיש בגוגל "מחשבות שוא" ולהתחיל לקרוא

15/09/2007 | 23:21 | מאת: מבקשת להוסיף

על מה שכתוב בויקיפדיה מחשבות שוא טורדניות - אמצעי להסחת דעת מבעיות אמיתיות או: תוצאה של סוגסטיה שלילית מהסביבה או: חוסר התאמה בין תפיסת העולם האישית לבין מה שהמציאות מציגה לפניך מחשבות שווא בצורה של קולות שאומרים לך לעשות משהו - לפעמים זה קול מצפון מודחק שה"אני המודע" אינו מקשיב לו, והקול זה עשוי להתפרץ בצורה של פגיעה עצמית מחשבות שווא כתוצאה מהכחשה: לדוגמא, הורה שמתאבל על ילד ומשכנע את עצמו שהוא יחזור, מבצע טקסים שונים בגלל זה כמו להכין לו את החדר וכולי מחשבות שווא כתוצאה מהיסטריה המונית, לדוגמא פרסומת חוזרת ונשנית בטלויזיה, תוכנית כמו "כוכב נולד" וכולי, דעות קדומות מקובלות חברתית מחשבות אמיתיות שהסביבה אינה מקבלת אותן כאפשרות ריאלית, כי זה לא מתאים לתפיסת עולמם, אם אדם אינו מספיק חזק הוא עשוי להאמין שמחשבותיו האמיתיות הן מחשבות שווא

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה