אינטרנט

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

15/09/2007 | 14:44 | מאת: הלה

אני מרבה בימים אלו לחשוב על משמעויות השימוש הנכון בפלטפורמות המוצעות, והנגישות באינטרנט. החל מפורומים, קהילות, קומונות בנושאים רחבים ובינהם מתן עזרה לזולת, מלבד כל אותם אתרי חברות ואתרים שמקנים ידע ואינפורמציה, והפצת מסרים כאלו ואחרים. כואב לי לראות שנעשים שימושים לרעה באינטרנט. ישנם קומנות שכביכול מתיימרות לתרום ולהעניק ידע שקיים ברשותם אבל יחד עם זאת, עלולים להיכנס לפינות אפלות ומסוכנות. כמובן, שלרגע אני לא מדברת על הפורום הנוכחי, אחרת לא הייתי כותבת כאן (לא נושכים את היד שמאכילה). למשל: הפורום הזה מנהל איש מקצוע אמין מעבר להיותו אדם מרשמים במידותיו (אם יורשה לי לרגע להחמיא בלי להצטייר שאלו הם דברי חנופה). האם ידעתם- (אני לא ידעתי מזה) שקיימת חברה (אני לא זוכרת את שמה) שעוברת בין אנשי חינוך, מורים, תלמידים בביה"ס ומלמדת אודות שימוש מושכל באינטרנט...זה דבר חדש יחסית (משהו כמו מס' שנים בודדות) החברה למעשה עונה על הצורך החברתי שהתוערר (לצערי, באיחור של מספר שנים, לאחר שהתגלו מספיק מקרים טרגיים כתוצאה מהאינטרנט). האדם שהקים חברה(ארגון) זה, הוא אדם ששכל את בנו בגלל מעשה מטופש. הבן שהיה חייל בזמנו, נכנס בשעת מצוקה לאיזה צ'ט, החליף מספר דברים עם הכותבים ובנוסף, הדריכו אותו איך להתאבד. חשוב לי לעלות ולהאיר את הנושא בפנס- חשוב מאוד לעיות דעתי שהוא יהיה חלק מהסדר יום של כולם. לאינרטנט יש סכנות רבות, החל מחשיפה אישית בלתי מבוקרת וכלה בקבלת אינפורמציה מאנשים לא מקצועים לכל הפחות, ולכל היותר מאנשים שהרקע הנפשי שלהם עצמם עומד בסימן שאלה (תמימי, אם את קוראת את זה - את יודעת בדיוק למה אני מתכוונת). עזרה נפשית באינטרנט צריכה להיות לכל היותר על רקע של עזרה ראשונית בעתות מצוקה ומשבר, הכוונה ויעוץ (ממש למשל, כמו בער"ן). הסכנה הנוספת בחשיפה אישית היא, שאנו לא יודעים - מי קורא אותנו, ומי יכול להשתמש בידע הזה לרעה. אני לא רוצה להישמע פרנואידית, אבל אם לרגע נקצין ונלך- ל "אח הגדול", ידוע זה מכבר על שימוש של חברות ענק שעושות בקריאת מיילים של עובדיהם או פלישה למחשב האישי בזמן שהמשתמש אינו מודע לכך. ישנם דרכים, ידוע לי, באמצעים טכנולוגיים לעשות כן. סטיתי לרגע מהנושא- זה לא העיקר. העיקר שאנשים אפילו בעתות מצוקה כאשר חשיבתם אינם צלולה, שידעו מראש ובצורה שקולה ומדודה, את כל סכנות האינטרנט כמו-כן, גם יתרונות יש, חשוב לזכור לא פחות. אני מכירה מספיק מקרים שעברו חוויה נפשית קשה באינטרנט, ועודנו בזמן שאנו מדברים, נקלעים למצבים מיותרים שניתנים למנוע אותם. אני אישית מדברת מנסיון לא טוב...ויש עוד קורבנות של העידן הטכנולוגי הזה, אך אולי לא לגמרי מצליחים להבין, להפריד ולעכל את אשר עבר עליהם. אין בכוונתי להיות עכשיו מסיונרית ולהפיץ מסרים אלו...במקרה אמרתי וחשבתי שאולי זה יהיה נכון לחלוף כאן פעם אחת ויחידה עם ההודעה הזו. וכל אחד יבחר לעשות איתה כראוי בעיניו. אין בכוונתי גם לפתוח דיון בנושא, אלא אם כן, משהו יחליט שעליו לתקוף את עמדתי ולו בגלל שעמדתו סותרת את עמדתי ונסיוני. וזה גם בסדר. אני יודעת שייתכן כי אני מסכנת עצמי עצם החשיפה של עמדותיי, ומאפשרת בשל כך פתח למטווח של רוע וארס. אני סה"כ רוצה להביע נקודה למחשבה ואם משהו נתרם מכך- מה טוב. אבל למעשה והרי אין לזה סוף ולא ברור דיהו (נכון?), כלומר, לגישור הפער הזה בין הכוונה הטובה של כותב ההודעה, לבין הבנתה מעבר לצד השני של קורא הודעה זו, במחשב ובמרחב הוירטואלי הזה. שנה טובה

16/09/2007 | 04:11 | מאת: תמימי

זה נורא חשוב, הילה מה שאת כותבת. חשוב לשמור את הדברים הללו, ובבוא היום לפרסם אותם במקומות הראויים, בהם יש נגישות של אנשי מקצוע הנותנים תמיכה באמצעות הרשת. לו היתה לי נגישות לפסיכולוגיה עברית, הייתי מזמן כבר מפרסמת את הדברים הללו שלך. אולי במקום זה אפרסם כאן את הקול שלי הזועק בעלטה. צאו מהמחשב, מהפורומים הסגורים שלכם- אנשי בריאות הנפש ובואו לעשות חשבון נפש על כל הפגיעות שנפגענו אנו מהשימוש בפורומים לא חיוביים ולא זהירים קחו אחריות על כל אותם פצועים שהשארתם בחוץ מגיע לנו שתתנו לנו פיצויים על הנזק הנפשי העצום שגרמתם לנו כל כך הרבה זמן מנסים להתאושש מהטראומה ולא יכולים לצאת ממנה. מגיעה לנו תשובה ובמקום תשובה אתם נותנים לנו סמים ותיוגים תתביישו לכם תמי.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה