השלמות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

15/09/2007 | 11:35 | מאת: יונתן

יש דברים שמטרידים אותי. אבל לרשום אותם פה זה קשה לי ומביך. אני לא יודע למי לפנות לעזרה. אין לי חסכונות לשלם לפסיכולוג. צלצלתי לכמה פסיכולוגים קליניים בת"א, אבל המחיר גבוה מאד עבורי בשביל פעם בשבוע. אני לא מעשן גראס אגב.

15/09/2007 | 12:46 | מאת: ד"ר עופר שמגר

יונתן שלום, החשיפה באמת מאד קשה. יש תחושה שכאן אתה חשוף לפני כל מי שנכנס לרשת וקורא. אבל למען האמת אינני יודע אם שמך האמיתי הוא יונתן- או שם אחר. בעצם אף אחד לא מכיר אותך מעבר למה שסיפרת. נדמה לי שדוקא באינטרנט אתה יותר מוסתר לעומת טיפול פסיכולוגי. אבל בכל מקרה- ישנו שירות יעוץ פסיכולוגי בכל אוניברסיטה (אני לא בטוח לגבי מכללות) שניתן חינם או כמעט חינם, והסודיות שם מובטחת. עדיין יש את החשש שמישהו יראה אותך נכנס לשם- אבל אף אחד לא ידע למה. אגב סיבת הפניה העיקרית לשרות היעוץ באוניברסיטאות היא קשיים בלימודים וחרדת בחינות (למרות שנשמע לי שהקושי שלך הוא לאו דוקא הלימודים אלא דברים מסביב הקשורים לחייך האישיים). אם בכל זאת תוכל לנסות לחלוק כאן חלק ממה שמטריד אותך- אני מרגיש שזו תהיה לפחות התחלה של כיוון לפתרון. בעיקר כיוון שזה יאפשר לי לעזור לבחון אפשרות להפנות אותך לגורם ספציפי יותר שיוכל לעזור לך ללא תשלום או בתשלום סימלי. יש המון גורמים כאלו- רק תלוי מה מוקד הקושי. אשמח מאד אם תוכל לחלוק כאן משהו ממה שעובר עליך. מאד הייתי רוצה לתת לך לפחות קצה חוט, והלואי שגם יותר.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה