אי הצלחה בלימודים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

14/09/2007 | 11:58 | מאת: יונתן

ד"ר שלום אני סטודנט בן 25 . בתיכון הייתי תלמיד טוב ודברים שעשיתי ולמדתי סיקרנו אותי. כעת, באוניברסיטה, החומר לא מעניין אותי. אני יושב בכיתה ולא מצליח להקשיב. מנסה לקרוא חומר בבית ולא מצליח. אני כל הזמן קם וחייב לעשות משהו אחר. בהרצאות כאילו אני חושב על דברים אחרים, כאילו אני נמצא בהלם. שום דבר כבר לא מסקרן או מעניין באמת. אני ממש מתנתק מהסביבה, וקורה שלפעמים אנשים פתאום פונים אלי ואני משיב להם : "מה ...?" כמו שהעירו אותי מחלום בהקיץ. אני ממש פוחד להיכשל בלימודים. מה לעשות? תודה

14/09/2007 | 18:43 | מאת: ד"ר עופר שמגר

יונתן שלום, ישנן הרבה סיבות לקשיי ריכוז. לפעמים זה שילוב של כמה דברים יחד. אז ברשותך, כמה שאלות הבהרה: האם נרשמת לאוניברסיטה כי רצית- או כי זה מה שכולם עושים? האם בחרת בחוג שרצית- או בחוג "פרקטי"? האם יש דברים אחרים שמטרידים אותך מעבר ללימודים? האם אתה גר עם ההורים? האם אתה לומד בעיר בה גדלת? האם יש לך חברים בסביבה? ומה עם חברה? ועוד שאלת חובה (ממש בלי כוונה לפגוע- אבל זו בהחלט יכולה להיות סיבה לקשיי ריכוז)- האם יוצא לך לעשן גראס? אם כן- באיזו תדירות? תחזור אלי וננסה להמשיך להבין ולעזור לך.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה