שעמום

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

24/07/2007 | 17:07 | מאת: שרית

האם אנשים חולים (למשל חולי סכיזופרניה) שהם לא עובדים ויש להם הרבה זמן פנוי להגות - האם הדבר עלול לגרום להחרפת המחלה? אני למשל מדברת על אנשים שחושבים לחזור בתשובה כדי שאלוהים יעזור להם, ואז הם מתחילים לחשוב שהם חולים כי אלוהים רוצה להעניש אותם. מה דעתך?

24/07/2007 | 21:46 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שרית שלום, כבר קדמונינו קבעו כי "הבטלה היא אם כל חטאת". חוסר תעסוקה, ללא קשר למחלה או לא, הוא גורם מזיק, המדרדר את האדם מבחינה גופנית ונפשית. יש אינספור מחקרים המעידים על כך. לגבי הקשר בין אמונה ותפיסת המחלה כעונש- נדמה לי כי נושא זה אינו ניתן לשליטה. אמונה היא דבר שבלב, ולא בראש, ומי שמאמין שהוא חולה כעונש- לא ניתן לשכנעו אחרת. אבל גם ביהדות נקבע כי "הכל צפוי והרשות נתונה": כלומר- הכל מוכתב מלמעלה, אבל למרות זאת בידי כל אחד נתונה הרשות (והחובה) לשפר את מצבו.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה