SSRI מרוניל

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

13/09/2007 | 21:42 | מאת: אבי

שלום רציתי לדעת מה ההבדל בפעולת התרופה על החרדות בין ה SSRI והמרוניל? מהו ההבדל על פעולת הסרוטונין והאם הפעולה זהה על הסרוטונין באותה מידה ואותה צורה? ועל אילו מוליכים עובדת המרוניל?

14/09/2007 | 09:17 | מאת: ד"ר עופר שמגר

אבי שלום, המרוניל שייכת לקבוצת הטרי-ציקליים, שאלו תרופות השייכות לדור ישן יותר של נוגדי דיכאון. פעולתה זהה לפעולת ה- SSRI, רק שהיא פחות "נקיה", לכן היא עובדת גם על קולטנים (רצפטורים) אחרים, שלא קשורים לדיכאון, ולכן יוצרת יותר תופעות לואי הקשורות להפעלת קולטנים אלו.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה