דפוסי התנהגות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

12/09/2007 | 02:58 | מאת: ספיר

שלום ברצוני לדעת האם אנשים דכאוניים או עם הפרעת אישיות מתנהגים בדפוסים דומים למשל, בקורתיות יתר, הערות מעליבות, אסור לסרב להם, אגו נמוך מאוד וכתוצאה מכך הוא נפוח, צריך לעמוד תמיד לרשותם, הם תמיד צודקים, והם מתנפלים עליך לאחר כמה זמן, שאתה לא מחכה בכלל על דברים שאמרת כמה ימים או שבועות לפניכן. על העולם סובב סביבים ואתה לא חשוב. האהבה אינה אמיתית, לפעמים לא מרגישים כלום, חשק מיני ירוד, ונתוק רגשי בולט מדי פעם. ראיית המציאות שלהם לפעמים מעוותת, קשה להם לסבול שיש לצידם אדם בריא. לי קרו כל התסמינים האלה עם גבר דכאוני מטופל בכדורים ונסיונות התאבדות. לא הבנתי את גודל הבעיה. הם מסתירים. שהייתי בידייםשלו התעלל בי נפשית עי כל הסימפטומים שהזכרתי. לא שזה יקל עלי עכשיו, אבל אם זו ההתנהגות שנובעת מהמחלה, אולי אכעס פחות, כי אני כועסת מאוד, ונאלצתי לקבל טפול פסיכיאטרי ונפשי עקב הקשר עם הגבר הזה. הוא עורר את חרדת הנטישה שבי. תמיד ניסה להוריד אותי למטה. לעורר בי ספקות, ובסוף נטש כי התנגדתי לו. אודה לך אם תאיר את עיני והאם יש במה שכתבתי מן האמת.

13/09/2007 | 08:51 | מאת: ד"ר עופר שמגר

ספיר שלום, התופעות שאת מתארת לא קשורות למחלה (דיכאון) אלא לדפוסי אישיות ולאופי. לפעמים המחלה מעצימה במעט את דפוסי האישיות, אבל כנראה שאותו גבר יתנהג כך גם ללא המחלה. זהו האופי שלו. יש לזכור כי גם האופי שלנו אינו בשליטתנו- חלקו נקבע גנטית, חלקו מעוצב ע"י סביבת הילדות שלנו. אין מה לכעוס עליו- אלא רק להחליט האם גבר כזה מתאים לך או לא, ובמידה ואינו מתאים לעזוב אותו מהר ככל הניתן. נדמה לי שחלק מהכעס שלך הוא על עצמך- על שנתת לעצמך להקלע למצב כזה, על שנתת לזה להמשך ולא עזבת קודם. תלמדי מזה לעתיד, ואל תחששי לעזוב את מי שלא מתאים לך. מגיע לך רק מישהו מתאים וטוב. שתהיה לך שנה הרבה יותר טובה.

13/09/2007 | 22:08 | מאת: אחת שעברה את זה

במקראה קראתי את מה שתארת ולדאבוני מנסיון עברתי את זה גם בעצמי, אני יודעת עד כמה קשה פרידה מגבר שכזה בגלל ההתעללות שעברת גם הדימוי העצמי שלך נפגע...אני לא אתפלא אם תספרי לי שרוב חבריו תופסים אותו כדמות הרבה יותר חיובית סמפטית ונחמדה ממה שאת פגשת אני קראתי ספר "גברים השונאים והאוהבות אותם" ד"ר סוזאן פורווארד וגואן טורס - נראה לי שתתחברי אילו והוא יעזור לך להבין מה קרה שם בדיוק. שנה טובה לך

14/09/2007 | 13:00 | מאת: אהבה

חוסר חשק מיני זה בהחלט תופעה ידועה של "טיפול" תרופתי פסיכיאטרי ובוודאי מצב כזה יכול להעצים את רגשי הנחיתות שלו כגבר ואת "דפוס האישיות" המצ'ואיסטי הדי נפוץ להתנפל עליך על דברים שאמרת לפני כחודש: אולי הוא פשוט חשב על איך לומר לך שפגעת בו ואיך להגיד לך את זה בצורה הנכונה ולבסוף זה התפרץ ללא שליטה במהלך ויכוח?? דבר כזה יכול לקרות לכל אחד אם את אוהבת אדם דכאוני עליך 1. להבין שאת במעמד של "מטפלת" עד שיתאושש, ועל כן לא לצפות לךהרבה ולתת כמה שיותר תמיכה רגשית והבנה 2. להיזהר מאד לא להידבק במחלה שנקראת "זוגיות לא-פונקציונלית" מצב שבו כל אחד מבני הזוג מפתח תלות רגשית שמלווה בהקטנה ובחיפוש השלילי אצל האחר. זה מפתח תלות כרונית בבן זוג שמזיק לך ושוב יש שתי דרכים להתמודד עם זה 1. לנתק קשר וגם להתנתק רגשית, להבין שמדובר באדם חולה שבזכותו הבנת כמה דברים חשובים על נקודות התורפה שלך עצמך, להגיד לו תודה יפה ולהתראות 2. לנסות לבנות איתו קשר שבו הטוב שבך יתבטא, עם המון אמפתיה, רגישות והכוונה נכונה של כוחותיו החיוביים לכיוון בניה של עצמו. זה כמובן הרבה יותר קשה ולא מומלץ אם את עצמך לא יציבה רגשית

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה