אנאפרניל

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

11/09/2007 | 21:52 | מאת: ג'קי

שלום ד"ר , אני בת 23,מזה כשבוע נוטלת מרוניל(אנאפרניל) לטיפול ב ocd . כרגע עומדת על כדור ליום וצריכה להגיע ל2 ביום . שאלתי היא בנוגע לתופעות הלוואי של התרופה : אני מרגישה עייפות , סחרחורות ,טשטוש ראייה ויובש בפה כמו שכתוב בתופעות הלוואי הרגילות .אולם אני חשה גם בקושי מסויים בבליעה, במיוחד אחרי פיהוקים (ויש הרבה ).באופן כללי אי נוחות בגרון. 1. האם להיות מוטרדת מהנושא של הבליעה ? 2. האם שאר תופעות הלוואי יכולות לחלוף או שזה מה שהתרופה עושה לי?האם שבוע זה זמן מספק להתרשם מהנושא של התופעות לוואי?בינתיים לא הרגשתי שהתרופה עובדת , ידוע לי כי יש לתת לזה עוד זמן. תודה רבה

13/09/2007 | 08:36 | מאת: ד"ר עופר שמגר

ג'קי שלום, חלק ניכר מתופעות הלואי חולפות תוך 10-14 ימים. שבוע אחד זו תקופה קצרה מידי לבחון יעילות תרופה, ביחוד שמדובר רק בכדור אחד. לטעמי גם שני כדורים יהיו מעט מידי. בד"כ צריך מינון של 225-300 מ"ג להשגת תוצאות. האם לפני האנפרניל ניסית טיפולים אחרים? אם כן- אילו טיפולים?

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה