ציפרלקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

10/09/2007 | 15:47 | מאת: לילך

ד"ר יקר! אני בת 23,נוטלת 10 מ"ג ציפרלקס כ-4 שנים(בהתחלה המינון היה 20 מ"ג וירדתי בהדרגה בשנתיים האחרונות נוטלת 10 מ"ג בקביעות) לפני כחודש ניסיתי לרדת במינון ובלעתי קצת יותר מחצי כדור. עשיתי זאת בהדרגה,אך יום אחד פשוט התמוטטתי ,הייתי באפיסת כוחות,בקושי נהגתי הבייתה ולא הפסקתי לבכות יום שלם,ההרגשה הייתה כאילו אני מרחפת באוויר ממש חסרת אונים. נלחצתי מאז שפיתחתי תלות לכדור! אני מאוד מעוניינת לרדת במינון למרות שהוא מצויין ועזר לי מאוד אך שמעתי שבמהלך הריון אסור לקחת אותו,וזו עוד שאלה שחשוב לי שתענה לי עליה כי זה ממש מלחיץ אותי. מחכה לתשובתך.

10/09/2007 | 21:18 | מאת: ד"ר עופר שמגר

לילך שלום, העובדה שהפסקת הטיפול גורמת לחזרת הסימפטומים אינה מלמדת על תלות. גם חולה עם יתר לחץ-דם שיפסיק טיפול יגרום לחזרת לחץ הדם הגבוה. גם מישהו קצר רואי שיסיר את משקפיו יחזור לראות מטושטש. כך גם אצלך- יש לך בעיה כרונית שהטיפול מאזן אותה היטב, ובלי טיפול הבעיה מרימה ראש. לגבי הריון- קיימת בעייתיות קלה. כשזה יהיה רלוונטי תוכלי להתייעץ ולקבל מידע עדכני במרכז היעוץ הארצי בהדסה עין-כרם בטלפון 02-6243663/9.

11/09/2007 | 22:31 | מאת: מתעניינת

ד"ר יקר קראתי מספר תגובות שלך לאנשים פה בפורום והתרשמתי מהגישה העניינית שלך ושאתה לא ממהר לדחוף תרופות לאור זאת תמוהה בעיני תגובתך זאת הבחורה מקבלת תרופה נגד דכאון מגיל 19 4 שנים מתוך 23 שנותיה הקצרות היא לא מפרטת על הרקע האישי שלה היא רק כותבת שהיא ניסתה להוריד מינון (אולי לא בליווי רופא) והיתה לה התפרצות רגשית דכאונית. אולי מדובר ברגשות שלואים שמבקשים לצאת?? איך אתה יכול לקבוע בודאות שאין זו תגובה להפסקת התרופה. האם ייתכן שארבע שנות שימוש במינונים גבוהים לא תגרום לשום תופעת גמילה?? זה נוגד את השכל הישר כיצד אתה יכול לקבוע על סמך הודעתה שיש לה בעיה כרונית?? האם די לך בכך שהיא מקבלת תרופות בכדי לקבוע זאת?? ממה שקראתי בפרסומים על דיכאון הוא בדרך כלל חולף, עם טיפול או בלעדיו בתוך תשעה חודשים בממצוע יתכן שלאנשים צעירים יש דפוס אחר אני לא יודעת אם ניתנה לה בכלל ההזדמנות לעבור את גל הדיכאון עם המינונים הגבוהים שקיבלה למה אינך ממליץ לה על טיפול גמילה משולב???

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה