בתקווה שלא איחרתי את הרכבת

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

09/09/2007 | 22:01 | מאת: הלה

אני מנסה בכל כוחי להצליח להתקבל עוד השנה ללימודי תואר שני, בכוונה שאני מקווה כי היא ריאלית (עקב הזמן הרב שעבר מאז המשבר) להצליח להחזיר לי במעט את היכולות הקוגניטיביות. מה אתה אומר? שווה את הכסף והמאמץ. כי היה רופא שהסביר לי שככל שזמן המרחק גדל בין האירוע לעשייה כך, קטנים הסיכויים לשוב למצב שהיה אופייני קודם לכן. ובכל זאת עברו שלוש שנים ואני אכן מבחינה כי נהיה לי קשה יותר ויותר.... את הודעותיי האחרונות את ה בהחלט יכול לבטל. אם כי, אולי התברר לי בהמשך כפי שמתקיים בסכיזופרניה פרנואידית (ע"פ קריאה), שלאט, לאט עם הזמן חלה ירידה והתדרדרות נוספת כשרק לבסוף התפקודיים היומיומיים נפגעים. תודה

09/09/2007 | 22:57 | מאת: ד"ר עופר שמגר

הלה היקרה, לפי בקשתך מחקתי את שתי הודעותייך האחרונות, למרות שראתי אותן בעיון והן נגעו לליבי. אני שומע את זעקתך וקריאתך לעזרה. לא אוכל לעזור לך אישית כיוון שאני משרת בצבא קבע ואסור לי להיות מעורב בטיפול של מי שהוא לא בצבא. אני שמח על יוזמתך להתקבל ללימודים, אבל אני חושש שזה לא הכיוון הנכון. את מנסה לשפר את היכולות הקוגנטיביות דרך הכנסתן לבחינה במסגרת לימודי- וזה בד"כ מתכון לאי-הצלחה. את עסוקה מאד בליקוי ובחסר, ופחות במה שיש. את כלל לא מגיבה להצעותיי בנושא התנדבות. כשמישהו מראה לך אופציות התמודדות אחרות ממה שאת חושבת, את מבקשת "אל תבלבל אותי עם עובדות". את תקועה בהיפותזה של ליקוי. אז אני מבין שיש ירידה בתפקוד שלך ברוב המובנים. מי אמר שזה חייב חהיות ליקוי? עברת בירור ששלל זאת. ואת שוב ושב מבקשת שלא אבלבל אותך עם העובדות. את מקווה שלא פספסת את הרכבת- ואת מזכירה לי את הסיפור על המפוזר מכפר אזר שרצה להכנס לרכבת לירושליים, ונכנס לקרון מנותק בתחנת ת"א, ונרדם שם. מדי פעם הוא פותח עיניו, מברר האם בכר הגיעו לירושלים, וכשאומרים לו שלא, הוא חוזר לישון, וכן הלאה וכן הלאה. כל הזמן הוא "נוסע" לירושליים, ובעצם נשאר באותו מקום. והכל כי הוא החליט שזה הקרון הכי טוב. תחליפי רכבת. קראי שוב את הודעתי הקודמת. אני בקטר, מחכה לך....

10/09/2007 | 09:02 | מאת: תמימי

הילה היא בחורה מאד חכמה, והיא מחפשת תשובות. בעיני לימודים הם מתכון בטוח להצלחה עבורה. היא רוצה לדעת, היא רוצה להבין. היכולות הקוגניטיביות שלה לא נפגעו כלל ועיקר. היא התנדבה מספיק- היתה פעילה בפורומים, היתה באישפוז יום שרק הזיק לה, כתבה לך. הגיע הזמן הילה- שתלמדי ותעשי לעצמך טוב כך אני חושבת טוב, מזל שלא נותנים למשוגעת כמוני לנהל את העולם... שנה טובה יהב מתעורר תמי.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה