דיכאון ועייפות כרונית

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

09/09/2007 | 21:11 | מאת: ליאת

שלום דוקטור, שמי ליאת, בת 22, אני הרבה זמן סובלת מהבעיה אך אף פעם לא חשבתי לטפל בזה כנראה התביישתי להודות שיש לי בעיה. אני כל דבר לוקחת ללב אני נורא רגשנית ממילה קטנה יכול לחרוב עליי עולמי, אני מרגישה שרויה בדיכאון עמוק לפעמים זה בא לי בלי סיבה מסוימת, כל הזמן יש לי רצון לבכות, כל הזמן כעס ועצבים ולפעמים גם לא מסיבה אחת ברורה. אם זאת אני סובלת מעייפות ממש חזקה כל הזמן אני מחפשת את המיטה רק לישון כל הזמן מפהקת, זה הגיע עד למצב שזה פגע לי ביכולת שלי לעבוד, אני כבר לא עובדת אני לא מצליחה אני תמיד עייפה אני יכולה לישון 14 שעות בלילה וביום אחרי שעתיים שקמתי שוב להיות עייפה. אין לי כאילו חשק לכלום. יש לי חבר משפחה טובה אני נורא נורא נאה לא חסר לי כלום ואני מרגישה כ"כ מבוזבזת. רציתי שתגיד לי איך לטפל בבעיה שלי, למה העייפות הזאת? איזה טיפול תרופתי אני צריכה? לפסיכולוג/פסכיאטר אין לי כסף ללכת. תעזור לי בבקשה.

09/09/2007 | 22:48 | מאת: ד"ר עופר שמגר

ליאת שלום, קצת קשה לאבחן דרך האינטרנט, אבל בכל זאת: ראשית, חשוב שתגשי לרופא המשפחה בקופת חולים. ישנן סיבות רבות לעייפות, שחלקן הגדול גופניות (אנמיה, תת פעילות בלוטת התריס ועוד). בהנחה שלא תמצא סיבה גופנית, רופא המשפחה יכול להתאים גם טיפול תרופתי בנוגדי דיכאון. בעניין הרגישות והפגיעות- תרופות לא יפתרו זאת. אם אין לך כסף, ישנן מרפאות ציבוריות רבות בהן הטיפול הפסיכולוגי והפסיכיאטרי ניתן חינם. אם תצייני את איזור מגורייך ננסה לכוון אותך למרפאה כזו באזור.

10/09/2007 | 05:25 | מאת: אחד

גם לי יש את זה אני כל הזמן עייף כמוך את יכולה להתייעץ איתי כנסי אלי אם יש לך איסיקיו 332283398

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה