החיטוט

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

09/09/2007 | 18:35 | מאת: חי

ד"ר יקר, אני כבר עוד מעט שנה בטיפול דינמי אבל טרם הבנתי: איך החיטוט בכל הדברים הכואבים,המציקים,המדכאים והמעצבנים של הנפש אמור להביא לנפש את תחושת ההרמוניה?מה ההגיון? שכנע אותי בבקשה...

09/09/2007 | 22:41 | מאת: ד"ר עופר שמגר

חי שלום, וואו- שאלה קצרה, אבל התשובה מורכבת. אנסה לענות בתמציתיות. ה"חיטוט" הזה תכליתו לאפשר מגע עם תחושות וחוויות לא נעימות השוכנות בפנים, ויוצרות לחץ פנימי מתמיד. טיפול טוב מאפשר מגע יותר טוב עם החוויות הללו, כך שתצטרך להשקיע פחות אנרגיה בהדחקתן, וכך תשאר לך יותר אנרגיה לתפקוד. בנוסף התחושות הללו יהיו פחות מפחידות, ולכן פחות ינתבו את דרכך, אלא אתה תוכל להוביל את עצמך למקומות שאתה באמת רוצה. למשל- אם היה לך קושי ביחסיך עם אימך, ולכן בכל קשר עם בחורה אתה משליך עליה משהו מחוויותיך עם אימך, הרי שלאחר הטיפול תהיה "מיודד" יותר עם החוויות הקשורות לאימך ולא תשליך אותן באופן לא מודע על הבחורות שאתה מכיר, וכך תוכל ליצור קשר יותר בריא והרמוני. כל זה ממש על קצה המזלג, אבל מקווה שזה נתן איזשהו כיוון.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה