תופעה פסיכוסומטית

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

09/09/2007 | 09:49 | מאת: אורלי

ברצוני לשאול איך מתגברים על תופעה פיזית לדעתי פסיכוסומטית אני סובלת מהתקפי חרדה כבר חצי שנה ששינו את מצב רוחי בחיי היום יום שלי ובמקביל אני מרגישה שמתפתח אצלי שיעול לא מוגדר יבש כזה ויותר מחודש ימים מה הפתרון , איזה הסבר יש לזה ? יש לציין שאני לא נוטלת שום תרופה ובהתחלה לפני חודש וחצי שהשיעול התחיל שתתי סירופ לשיעול

09/09/2007 | 22:12 | מאת: ד"ר עופר שמגר

אורלי שלום, כל שיעול ממושך מחייב הערכה גופנית מקפת. בד"כ הסיבות לשיעול אינן פסיכוסומאטיות. ציינת שאת סובלת מהתקפי חרדה. האם שוחחת על כך עם רופא/ פסיכולוג? מי איבחן שאכן מדובר בחרדה? האם היה איזשהו נסיון טיפולי? חזרי אלי ונראה איך ממשיכים.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה