ריטאלין

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

04/09/2007 | 18:22 | מאת: ליטל

שלום דר'. חבר שלי (בן 38) מזה כחודש התוודא בפניי שהוא נוטל ריטאלין בשנה האחרונה מאחר וקשה לו להתרכז בעבודה (בילדות היה היפר אקטיבי ונטל ריטאלין). עובדה זו הרתיעה אותי מאוד עד כדי כך שאני שוקלת לנתק את הקשר. הרתיעה באה גם בגלל שהוא קיבל את התרופה מפסיכיאטר. רציתי לשמוע חו"ד מקצועית וגם לדעת האם הכדור פוגע בתפקוד המיני של הגבר (למשל קושי בלגמור, זיקפה חלשה וכו'). יכול להיות שסתם יש לי דיעה קדומה ולכן אני פונה אליך לקבלת חו"ד. כמו כן, מתוך 6 פעמים, הצליח לגמור פעם אחת. לטענתו זה מהתרגשות (כיוון שאני פוטנציאל לקשר רציני) ומהרצון להרשים אותי ואם הייתי סתם סטוץ היה גומר יופי. אודה לקבלת חו"ד

04/09/2007 | 22:42 | מאת: ד"ר עופר שמגר

ליטל שלום, טיפול בריטלין הוא טיפול מקובל להיפראקטיביות, ושימושי לעיתים גם במבוגרים שהתסמונת לא חלפה בגיל ההתבגרות שלהם. הכדור לא פוגע בתפקוד המיני. בהחלט מוכרת תופעה בה קיימים קשיים בתפקוד מיני דוקא עם בנות זוג רציניות, אותן יש רצון להרשים, ומההתרגשות נפגע התפקוד המיני. לא ברורה לי הרתיעה מהעובדה שהוא לוקח תרופות מפסיכיאטר. איך את חושבת שזה עלול להפריע לכם? באופן הקיצוני ביותר, אני יכול להבין את החרדה ממישהו שהוא סובל מהפרעה נפשית עמוקה והחשש שאיזשהו צד אפל שלו יתפרץ לפתע. זה לא המצב במקרה שלו, כיוון שהיפראקטיביות או קשיי ריכוז לא יכולים להתפרץ בשום אופן שהוא, בודאי שלא באופן מסוכן או מפחיד, וגם אין סיכוי להתדרדרות המצב, אלא רק לשיפור ספונטני עם השנים.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה