פסיכולוג קליני או פסיכיאטר ?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

04/09/2007 | 09:32 | מאת: מתוחה

שלום, אני סובלת כבר למעלה מ- 20 שנה מבעיה קשה של סלידה מכפות רגליים של אדם קרוב אלי. הבעיה היא ממש מאז שאני זוכרת את עצמי. כאשר אני נחשפת לכפות הרגליים שלו, אני סובלת מתופעות של הזעה, רוק בפה, עוויתות ולחץ. הבטן מתכווצת לי ואני מרגישה לחץ ועצבים. אני גרה באותו הבית עם אותו אדם, הוא מודע לבעיה ומאוד פגוע מכל השנים הללו, ולכן לא מוכן ללכת לקראתי ולהסתיר ממני את כפות רגליו. אני מתפללת לטיפול מהיר ככל האפשר למרות שאני מודעת לכך שאין קסמים וזה תהליך ממושך. לאן לפנות? אני כבר לא יכולה להמשיך כך והחלטתי לפנות לעזרה מקצועית. הבעיה היא שאני לא יודעת למי עלי לפנות, לפסיכולוג קליני או לפסיכיאטר.

04/09/2007 | 22:13 | מאת: ד"ר עופר שמגר

את מתארת תופעות חרדה בעקבות חשיפה לכפות רגליו של אותו אדם. הטיפול האידאלי הוא שילוב של טיפול אישי קוגניטיבי (ע"י פסיכולוג המתמחה בכך) וטיפול משפחתי ביחד עם אותו אדם (ע"י פסיכולוג המתמחה בטיפול משפחתי). טיפול תרופתי (ע"י פסיכיאטר) אולי יוכל להקל במעט.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה