לוסטראל בהריון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

02/09/2007 | 15:08 | מאת: יפעת מת"א

שלום רב, בעברי נטלתי לוסטראל 50 מ"ג לתקופה של כ-3 שנים בתפזורת עקב התקפי חרדה קשים. אינני נוטלת את התרופה בפיקוח פסיכיאטר מזה שנה. בשבוע האחרון נודע לי ולבעלי שאנחנו בהריון ראשון. (ההריון היה מתוכנן). כאמור, מרגע הבשורה שבדיעווד אמורה להיות משמחת, אני בחרדות עד כדי שהפסקתי לאכול ואני מרבה לבכות. ראשי מתמלא בפחדים שממש משתקים אותי ומונעים ממני להמשיך בחיי היום יום. שוחחתי עם בעלי על אפשרות להתייעץ עם הפסיכאטר ולחזור לתרופה, אך זה מתנגד בכל התוקף עקב חשש לשלום העובר. היכן ניתן לקבל חומרי עיוני על מחקרים שנעשו בנושא ולהחכים? האם יש למשיהו מושג מה אחוזי הפגיעה בעובר? באיזה שליש ממולץ להתחיל אם בכלל? יפעת

02/09/2007 | 22:54 | מאת: ד"ר עופר שמגר

ניתן למצוא חומר בעיברית באתרים רבים, למשל infomed. באנגלית יש ריכוז טוב של חומר באתר .mentalhealth.com עקרונית יש עליה במומים מסויימים בעובר עם תרופות מאותה משפחה. בכל מקרה, משליש שני אין שום בעיה עם הטיפול.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה