?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

22/06/2008 | 16:52 | מאת: ירון

במה התסמינים לסכיזואפקטיב שונים מהתסמינים לסכיזופרניה? האם שתי המחלות הן כרוניות?

לקריאה נוספת והעמקה
22/06/2008 | 22:58 | מאת: ד"ר עופר שמגר

ירון שלום, תוכל לקרוא יותר על ההפרעות במילון המונחים באתר הבא: http://www.ifeelgood.co.il/dictionary.aspx תחת "סכיזופרניה" ותחת "הפרעה סכיזואפקטיבית". אם לאחר מכן יהיו לך שאלות חזור אלי ואשמח להבהיר.

23/06/2008 | 09:57 | מאת: ירון

בהמשך לשאלתי, כיוון שיש דמיון בין התסמינים לסכיזופרניה ולהפרעה סכיזואפקיבית עדיין לא ברור לי לפי מה מחליטים על האבחנה, מה יכול לגרום לאבחנה להיות סכיזופרניה או להפך להיות הפרעה סכיזואפקטיבית? האם הפרעה סכיזואפקטיבית היא כרונית כמו סכיזופרניה והפסקת טיפול יכולה לגרום להתקף נוסף או שבהפרעה סכיזואפקטיבית מפסיקים באיזשהו שלב את התרופות ?

23/06/2008 | 21:29 | מאת: ד"ר עופר שמגר

ירון שלום, באופן פשטני הפרעה סכיזואפקטיבית היא בעצם בעיקר הפרעה אפקטיבית (כמו דיכאון) כשמידי פעם יש תקופות של מספר שבועות של מצבים פסיכוטיים ללא שום מרכיב אפקטיבי. האינדיקציות להמשך טיפול או להפסקתו זהות בסכיזופרניה ובהפרעה סכיזואפקטיבית.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה