התייעצות פסיכיאטרית

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

19/01/2008 | 23:05 | מאת: מיכל

שלום שמי מיכל, אני סובלת מדיכאון מאז בערך מגיל 10, לאחר ניסיון אובדני אושפזתי במחלקה פסיכיאטרית (גם לפני הייתי מטופלת תקופה בטיפול פסיכולגי ופסיכיאטרי) ושם איבחנו אותי כסובלת מדיכאון שגובל בהפרעה דו גבולית וסובלת מתגובה פוסט טראומטית לתקיפה מינית מתמשכת שבוצעה שהייתי צעירה יותר. אני מטופלת אצל אותה פסיכולוגית במשך השנתיים וחצי האחרונות, אני מרגישה שהטיפול חשוב לי ומשמעותי אך שאיני מצליחה להתגבר על ההפרעה שלי ולנהל חיים רגילים ונורמטיבים. חשוב לציין שבמרץ חדלתי ליטול תרופות פסיכיאטריות בהמלצת פסיכיאטרית עקב תופעות לוואי קשות ותוצאות לא מספקות. אני חשה שאני אובדת עצות בחיי ושלא משנה כמה אני אנסה אין שום דרך שבה אני אוכל לחיות חיים מלאים ומספקים, הייתי מעוניינת לשמוע את עצתך בנוגע לאיך להתמודד עם מצבי.

19/01/2008 | 23:04 | מאת: ד"ר עופר שמגר

מיכל שלום, כמה כיוונים אפשריים: א. פניה למרכז לנפגעות תקיפה מינית. למרות הזמן שעבר- זה רלוונטי. ביחוד אם תוכלי להשתלב בקבוצת תמיכה שם. ב. טיפול קבוצתי במסגרת אחרת. ג. להתנדב. פשוט כך. לעזור לילדים/ קשישים/ חסרי דיור/ בעלי חיים נטושים. אין דבר שנותן יותר מאשר לתת לאחרים. זה ממלא כוח ונותן אנרגיות ששום תרופה ושום טיפול לא יתנו לך. בהצלחה!!!!

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה