עצבנית - האם מהפסקת ציפרלקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

16/01/2008 | 15:45 | מאת: טלי

שלום, אני בת 33, לאחר שימוש של כשנתיים בציפרלקס, הפסקתי לפני כחודש וחצי את לקיחת הכדור [2 כדורים ביום]. מאז, אני מרגישה שאני יותר רגישה, יותר בוכה [ואני יודעת שזה טבעי], אבל מה שמפריע לי זה שמאז אני מאוד עצבנית. חסרת סבלנות. באופן עקרוני, אני תמיד חסרת סבלנות, אבל נראה לי שלאחרונה זה החמיר. אני רוצה לדעת האם זה שכיח? האם זה הגיוני? והאם זה עובר? נ.ב. אם זה חשוב: לקחתי את הכדורים, לא בגלל חרדות, אלא בגלל פחד מזוגיות, חשיבות רבה מידי לניקיון וכד'.... כל מיני דברים קטנים. תודה

17/01/2008 | 22:13 | מאת: ד"ר עופר שמגר

טלי שלום, כנראה שהציפרלקס עזר לך להקטין כל מיני סימפטומים חרדתיים נוספים שהיו לך, מעבר לפחד מזוגיות והדאגה לנקיון. כנראה שהוא עזר לך גם עם העצבנות וחוסר הסבלנות. כעת, כשאת לא נוטלת את התרופה, את חשה בחוסר איזון. אם זה מפריע לך- את יכולה לחזור לטיפול ולהקטין את הסימפטומים הללו. אפשרות אחרת היא לנסות ללכת לטיפול (עדיף קוגנטיבי) שיעזור לך להתמודד ללא תרופות.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה