שאלה לד"ר -חשובה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

20/07/2007 | 22:19 | מאת: ליאת

קיבלתי מרשם של 60 מ"ג של התרופה סימבלטה . כאשר הרופא נתן לי דוגמיות של 30 מ"ג וביקש שאתחיל למשך יומיים עם המינון הנמוך. לצערי תוקף הדוגמית שהרופא נתן פג. ושאלתי: האם ניתן להתחיל ישר עם המינון הגבוה (60)? תודה אציין כי זוהי הפעם הראשונה בה אני משתמשת בתרופה זו.

21/07/2007 | 01:46 | מאת: ד"ר עופר שמגר

ליאת שלום, ניתן להתחיל טיפול ישירות במינון מלא. נהוג להתחיל בחצי מינון בכדי להקטין סיכון לתופעות לואי. התחלה הדרגתית במינון נמוך חשובה בעיקר בילדים, קשישים או חולים באי-ספיקת כבד. בענין תוקף התרופה- בד"כ תרופה שפג תוקפה אינה מקולקלת או מסוכנת, אלא שהחומר הפעיל נחלש בהדרגה עקב תהליכי חימצון.

23/07/2007 | 11:53 | מאת: ליאת

תודה על התשובה העניינית. בינתיים התחלתי כבר במינון הגבוה (60), אני מרגישה מאוד לא טוב, חלשה מאוד, לא מסוגלת לאכול בכלל. שאלתי מתי תופעה זו תעבור.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה