נוסף בדבר

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

06/01/2008 | 23:41 | מאת: ערן

אני לא חושב שזה יביא אותי לאן שהוא. אני מבין את כוונתך בטיפול בנכים, שנכון שמקבלים מזה סיפוק אבל אני לא חושב שזה פתרון כלל אלא סוג הסכמה עם המצב הקיים שאת זה אני לא מוכן לקבל כלל!

07/01/2008 | 17:55 | מאת: ד"ר עופר שמגר

ערן שלום, זה ממש לא הסכמה. זהו כיוון שונה להתמודדות. אבל במקביל אני מבין כעת שחלק משמעותי מהקושי נובע מהעובדה שאתה עסוק בלחימה במצב הקיים. זה לא אומר שצריך לקבל את המצב, אבל במקום לחיות את החיים אתה חי את המלחמה, ולא משאיר אנרגיות לחיים עצמם. המלחמה הזו מכלה את כוחותיך ובמקום להתקדם- אתה שוקע. הטקטיקה שלך לא משרתת אותך. לטובת הענין- תניח שאתה לא יכול להשפיע על המצב, ותזרום עם החיים. תזרום עם מעט הכוחות שיש לך, ותתמקד בעשיה ולא בכך שאתה לא יכול לעשות. זה לא יהפוך את הכל לורוד, אבל זה יעצים את החלקים הבריאים שלך, עד שאט-אט, בתהליך של חודשים רבים, הם יהיו החלק הדומיננטי, ומשם העבודה כבר תהיה קלה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה