הורדה דרסטית בלקיחת זיפרקסה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

27/12/2007 | 19:54 | מאת: אאא

עד לאחרונה נטלה ביתי במשך כחודשיים זיפרקסה במינון של 15 מ"ג ליום. מכיוון שבשבועיים האחרונים לטענתה לא היו לה הזיות, היא שכנעה את הפסיכיאטר המטפל בה להוריד באחת את המינון ל5 מ"ג!! . כך המצב מזה כמה ימים אלא שהיא הרבה פחות פעילה וישנונית מאד וגם אוכלת פחות:למשל היום היא התעוררה ב13:00 בצהריים. לטענתה אין לה הזיות ומצבה משתפר. אבל התופעות שהזברתי עדיין קיימות. ו היא גם יותר מסתגרת בחדרה. מה עצתך? בתודה מראש

27/12/2007 | 20:19 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, אם בתך לקחה חודשיים זיפרקסה 15 מ"ג וזה עזר לה להזיות, מומלץ להשאר באותו מינון לפחות שנה. הורדת מינון לפני כן קשורה בסיכון גבוה מאד לחזרת המחלה. זה יכול לקחת ימים, שבועות או חודשים ספורים, אבל רוב הסיכויים שהורדת המינון תחזיר אותה אחורה. בד"כ אינני נוהג לתת כאן המלצות ספציפיות אלא הכוונה בלבד, אבל במקרה זה אני הייתי ממליץ חד-משמעית לחזור למינון הקודם.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה