הריון וריספרדל

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

26/12/2007 | 06:58 | מאת: איילה

אני בת 22 ואני בתחילת הריון. אני לוקחת 0.75 מ"ג ריספרדל בקביעות כבר שלוש שנים בעקבות התפרצות מאנית. התחלתי במינונים גבוהים יותר אבל כבר שנה וחצי אני על המינון הזה. אני לא לוקחת שום דבר מלבד הריספרדל. במרכז הטרטולוגי בהדסה אמרו לי שהתרופה היא קטגוריה C. אני שואלת : האם יכול להיות נזק לעובר ואם כן איזה? האם יש דברים מיוחדים נוספים שעלי לדעת על הריון עם ריספרדל? האם לי יכול להיות משהו בעקבות ההריון או הלידה? וגם-האם אפשר להיניק במצב כזה? תודה מראש.

26/12/2007 | 22:15 | מאת: ד"ר עופר שמגר

איילה שלום, קטגוריה C אומרת שאין מידע ברור על נזקים, אבל גם לא ידוע בודאות שאין בעיה. מה זה אומר? שכנראה אין סכנה של מומים רציניים, שכן אז קרוב לודאי שהיו כבר דיווחים (ריספרדל היא תרופה שמשתמשם בה הרבה מאד). מצד שני כנראה עוד אין מספיק מחקרים שיוכלו להוכיח חד משמעית שאין שום סיכון. חשוב לזכור, שגם ללא תרופות שיעור המומים המולדים הוא בערך 2% מהלידות. מבחינתך שלך לא ידוע על סיכון מיוחד לנשים הרות. אסור להניק כאשר משתמשים בריספרדל. בהצלחה!

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה