ריספרדל

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

25/12/2007 | 14:21 | מאת: יפעת

שלום, אבי בן 65, עבר לפני כ- 4 חודשים חבלת ראש קשה עם פגיעה טמפורלית ופרונטלית ימנית קשה ופגיעה קלה באונה פרונטלית שמאלית. הוא מטופל בריספרדל, כעת 1 מ"ג. לאורך הטיפול הוא מפגין אי שקט מוטורי, כול הזמן צועד, אינו מסוגל לשבת 5 דקות. האם ניתן לטפל בהפרעה זו? בנוסף היות ומתקשה לבלוע כדורים, האם מותר לרסק את הריספרדל. תודה

25/12/2007 | 22:38 | מאת: ד"ר עופר שמגר

יפעת שלום, אפשר לרסק את הריספרדל. אם אי השקט הוא מוטורי בלבד (כלומר אינו מלווה במתח נפשי ניכר) יתכן וזו תופעת לואי של הריספרדל. במקרים כאלו ניתן להוסיף תרופה כמו ארטאן או דקינט, שבד"כ יעילות מאד להעלמת התופעה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה