טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

22/12/2007 | 17:25 | מאת: מיכל

שלום רב! טיפול בסרוקוול 400 מ"ג, הניב רמיסיה ארוכה, שבעקבותיה הוחלט להוריד המינון ל- 300 מ"ג. במהלך נטילת ה-300 מ"ג היתה חשיפה למתחים, וחזרו תסמינים פסיכוטים, עם שליטה במציאות. הדבר נראה כמו סוג של בריחה בגלל הקושי והחרדה , שהזכירו קשיים מהעבר, ופחד מחוויית כישלון. בכ"א, איך ניתן לחזור עכשיו לאיזון מלא מחודש ולהמנע מהר ככל האפשר מלשקוע עמוק בתוך שאול התחתיות, ולשמר את האיזון? האם חזרה ל- 400 מ"ג תחזיר את האיזון הקודם? מודה לך עבור התשובה מיכל

22/12/2007 | 21:13 | מאת: ד"ר עופר שמגר

מיכל שלום, לא תמיד חזרה למינון מחזירה את האיזון, אבל אין ספק שזהו הצעד הראשון והמיידי שנכון לעשותו. אם האיזון יחזור, רצוי להשאר על המינון הזה באופן קבוע. נשמע שיש גם מקום לטיפול פסיכולוגי שיעזור לך לעבד את כל קשיי העבר. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה