רסיטל 20 מ"ג לא עוזר...

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

19/12/2007 | 09:26 | מאת: יערה

בת 32, סובלת מחרדה וOCD במצב בנינו, בחודש וחצי האחרונים התחלתי לקחת רסיטל 20 מ"ג ליום ואני ממש לא מרגישה שינוי לא בחרדה ולא בטקסים (אפילו לא טיפה), השאלה היא האם הוא יגיע או האם המינון הנ"ל לא מתאים לי? מה אני אמורה להרגיש? בכל מקרה המחשבה שאצטרך לקחת יוךר מכדור אחד מאוד מטרידה אותי, השאלה היא האםניתן לקחת מינון גבוה יותר בכדור אחד או שצריך לעבור לשני כדורים ליום? או שפשוט בשלב הזה כדאי לעבור לטיפול אחר שמתאים יותר לOCD- מה מומלץ אם הרסיטל לא עוזר?

19/12/2007 | 22:09 | מאת: ד"ר עופר שמגר

יערה שלום, אין פלא שאין שיפור. 20 מ"ג רסיטל בד"כ לא עוזר ל-OCD. המינון היעיל הוא בד"כ 40-60 מ"ג ליום. לפני שממצים את הטיפול הנוכחי אין הגיון לעבור לאחר. בכל התרופות המינון של OCD דורש מספר כדורים ליום. זה לא מינון כל-כך גבוה. תחשבי שכדור אחד של אקמול מכיל 500 מ"ג, ואת לוקחת את זה בכלל בלי לחשוב פעמיים.....

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה