יעילות תרופה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

18/12/2007 | 15:39 | מאת: מאי

שלום אני מטופלת זמן רב (שנים) בסרוקסט ולא מרגישה שיפור בתחושת החרדה. בזמן נטילת התרופה , יש לי תופעה של קפיצות ברגליים וכן אם שוכחת לקחת מרגישה תופעות קשות. נאמר לי שהקפיצות הן תופעת לוואי של הכדור. שאלתי היא- האם דברים אלו מוכיחים חד משמעית שיש לכדור השפעה? כי להרגשתי אין שינוי. האם יש איזשהי בדיקה שאפשר לראות האם התרופה יעילה או לא? רב תודות

18/12/2007 | 22:08 | מאת: ד"ר עופר שמגר

מאי שלום, ההחלטה על יעילות התרופה היא על-פי השפעתה על האדם, כפי שהוא מרגיש וכפי שהרופא מתרשם. אין בדיקה חיצונית ליעילות התרופה. מה שאת מתארת הן תופעות לואי של הכדור, שאכן מוכיחות שהכדור משפיע- אבל לא זה סוג ההשפעה בה את רוצה אלא השפעה על החרדה.... כדאי לפנות לרופע המטפל ולהתייעץ על אפשרות להפסקת הטיפול.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה