איזון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

17/12/2007 | 12:25 | מאת: מיכל

שלום רב! לאחר טיפול בסרוקוול 400 מ"ג - היתה רמיסיה שבעקבותיה הורד המינון ל-300 מ"ג. במהלך הטיפול ב- 300 מ"ג - חלה נסיגה - ועל הרצף קיימות נסיגות למצבים פסיכוטיים, ויציאות מהן. העמידה הזאת על פי התהום עם "רגל כאן ורגל שם" מעוררת דאגה רבה. איך מקובל להגיע לאיזון מחודש במצב זה, ולהתקבע שוב במינון הנמוך המתאים? בתודה מראש מיכל

17/12/2007 | 22:37 | מאת: ד"ר עופר שמגר

מיכל שלום, כיום לא מקובל "להתקבע במינון נמוך מתאים". כיום ידוע שהמינון האחזקתי (המינון בו יש להשתמש על מנת לשמר על הרמיסיה) הוא בדיוק אותו מינון בו השתמשו בשלב החריף. הורדת מינון בד"כ כרוכה בחזרת הסימפטומים.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה