אפקסור

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

17/12/2007 | 03:20 | מאת: מירב

שלום רב! אני נוטלת אפקסור במינון 155 מ"ג קרוב לחמש שנים,לאחרונה גיליתי בבדיקות דם שהכולסטרול עלה. הבנתי שבשימוש ממושך באפקסור זוהי תופעת הלוואי.השאלה שלי איזו תרופה חליפית אני יכולה לקחת,מאותה המשפחה SSNRI?,קראתי על "הסימבלטה" אך ממה ,שהבנתי היא לא נוגדת חרדה והיא פועלת על מנגנונים של שיכוך כאבים. האם תוכל להמליץ לי על תרופה? אני מרוצה מהאפקסור אבל חייבת להחליפו. תודה מראש!

17/12/2007 | 22:16 | מאת: ד"ר עופר שמגר

מירב שלום, קשה לומר חד- משמעית שעליה בכולסטרול היא בגלל האפקסור. אמנם במחקרים הראו עליה "משמעותית סטטיסטית" ברמות כולסטרול, אבל ממוצע העליה הוא של 3 מ"ג אחוז, כלומר למי יש רמות כולסטרול של 210 הן יעלו ל- 213. זו עליה שלא ברור האם היא משמעותית מבחינה מעשית. מאידך- להרבה אנשים יש עליה ברמות כולסטרול ללא קשר לתרופות. ובהחלט יכול להיות שאת אחד מאותם אנשים. ומהצד השלישי- כל החלפת טיפול יכולה להסתיים בחזרה של המצב הנפשי (דיכאון?) בגללו התחלת לקחת את האפקסור. בשורה התחתונה- אני לא בטוח שאת "חייבת להחליף את האפקסור". אני הייתי שוקל היטב עם רופא המשפחה ו/או פסיכיאטר שמכיר אותך האם להחליף טפול. ואולי עדיף במקום זה לטפל בכולסטרול.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה