ציפראמיל

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

15/12/2007 | 11:12 | מאת: יצחק

אני בן 60. עקב תופעות חרדה לוקח ציפראמיל 20 מ"ג במשך תקופה של שנה. 4 חודשים ראשונים- 1 כדור ליום ובהמשך, עד היום, חצי כדור ליום. התרופה עוזרת, יחד עם תופעות הלוואי-ירידה בחשק המיני והשמנה קלה. התנסות דומה היתה לי לפני כשלש שנים שגם אז הציפראמיל עזר ולאחר תקופה הפסקתי. מתלבט כיום לגבי הפסקה בלקיחת הציפראמיל. מה עצתך?

15/12/2007 | 15:20 | מאת: ד"ר עופר שמגר

יצחק שלום, קצת קשה לי לתת עצה ברורה כי אינני מכיר את בעייתך לעומק, אינני יודע הרבה פרטים כמו עוצמת החרדה, משכה, עד כמה היא פגעה בתפקודך ועוד. אם אתה מעוננין להפסיק (אני מניח שבעיקר בגלל תופעות הלואי) תוכל לעשות זאת עם יותר בטחון אם תפנה לטיפול קוגנטיבי-התנהגותי שיתן לך כלים להתמודדות עם החרדה בעתיד כך שיתכן ולא תצטרך לסתמך על הטיפול התרופתי.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה