לוסטרל 100 מ"ר- לאחר לידה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

12/12/2007 | 22:47 | מאת: מירב+

שלום רב, אני חודשיים לאחר לידה (לידה שניה) וסובלת מחרדה ודיכאון קשים. הורדתי הרבה במשקל (אני שוקלת פחות ממה שהייתי לפניי שנכנסתי להריון),בקושי ישנה בלילה, מפחדת מאיבוד שליטה וכן מפחדת לחזור לעבודה שמא לא אוכל לתפקד בה כראוי. יש לציין שאני מטופלת אצל פסיכיאטר ומזה כשבוע לוקחת כודור לוסטרל 100 מ"ר פעם ביום. שמעתי ממכרה קרובה שהיא טופלה (אמנם לא היתה אחרי לידה אבל סבלה מדיכאון וחרדה) בכדור בשם ציפלרקס שהשפיע עליה כבר לאחר שבועיים - אני יודעת שללוסטר לוקח כחודש להראות סימני התאוששות- אם כך מה עדיף? האם עליי לבקש מהפסיכיאטר המטפל החלפה של התרופה?

15/12/2007 | 09:17 | מאת: ד"ר עופר שמגר

מירב שלום, ההבדל בין תחילת הפעולה של לוסטרל לציפרלקס הוא ימים ספורים לכל היותר. מבחינת יעילות שניהם זהים. אם את כבר לוקחת את הטיפול שבוע, אני מניח שתוך שבוע וחצי עד שבועיים תתחילי להרגיש בשינוי. אני לא הייתי ממהר להחליף טיפול.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה