האם תרופות מסוג SSRI משפיעות על תפקודי ראייה?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

10/12/2007 | 20:40 | מאת: ערן

לרופא שלום רב אני בן 30 ומטופל כשנתיים בתרופות כנגד חרדות מסוג SSRI - כרגע בלוסטרל. אני חושד שתרופות אלו פוגעות לי בתפקודי ראיה וגורמות לי להתעייף בקריאה מהר מאוד - דקות ספורות. בשנה האחרונה טופלתי במקביל במיקוד ראייה ממנו סבלתי - אך מזה ככמה חודשים המצב תקין לפי מספר רופאי עיניים. התייעצתי עם מספר פסיכיאטרים והם שללו קשר אפשרי בין התרופות לעיניים. מה דעתך האם יש סיכוי - אפילו קטן - שהן כן משפיעות - ואם כן יש לך המלצה לתרופות מסוג אחר. ( סה"כ אני מרגיש טוב כרגע עם הלוסטרל ) בתודה ערן

11/12/2007 | 22:08 | מאת: ד"ר עופר שמגר

ערן שלום, בספרות הרפואית לא ידוע על קשר בין תרופות ממשפחת ה- SSRI לפגיעה בתפקוד הראיה. אני לא הייתי ממהר להחליף טיפול. לא ברור לי האם התייעצת בנושא עם רופא עיניים ומה הוא אמר?

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה