דכאון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

05/12/2007 | 23:56 | מאת: ניר

ד"ר שמגר שלום, אני בחור בן 27 שהתאהב לפני כשנתיים בבחור אחר, שלא רצה בי לבסוף. אנחנו עדיין בקשר קרוב אבל אני מרגיש בהתדרדרות נפשית, שכל פעם נראה שמגיעה לשפל חדש. הרחקתי ממני אנשים רבים והותרתי בחיי בעיקר את אותו בחור,שבעצם גם פגע בי כ"כ. למרות שאני בחור אינטיליגנטי למדי אני פשוט לא מצליח להשתחרר מהאובססיה כלפיו ובוודאי שלא לפתח קשר רגשי לאחרים חרף ניסיונותיי.הדבר גובה ממני מחיר כבד שמתבטא במועקות ובחרדות חברתיות שפיתחתי, תחושות שמתעצמות כמובן כשהוא יוצא עם אנשים אחרים. אני כאמור נאבק בזה כבר הרבה חודשים והתחושה הכללית היא שהכל הולך קשה: עבודה, לימודים, קשרים חברתיים כאמור. רציתי לשאול לדעתך לשימוש בתרופה נוגדת דכאון במקרה כזה בשילוב בטיפול פסיכולוגי. רציתי רק להעיר שקיים דכאון במשפחתי (אני מעדיף לא לפרט) שנחשפתי אליו מאז היותי ילד ועד היום. תודה רבה מראש.

06/12/2007 | 18:50 | מאת: ד"ר עופר שמגר

ניר שלום, אני שומע קושי עצום שלך לעזוב את הקשר הזה, ופנטזיה שיום אחד הקשר יתחדש. בהרבה מקרים תחושות כאלו הן לחלוטין חד-צדדיות, ואתה מנסה לקלוט רמזים וסימנים לכך שאולי יש שם משהו שעוד יוכל לחזור. אני ממש לא בטוח שאתה זקוק לטיפול תרופתי. אני חושב שקודם כל אתה צריך עזרה דרך טיפול פסיכולוגי. המוקד של בעייתך הוא הלב השבור, שלא מצליח להרפות מאותו קשר שאיננו, ובזה צריך להתמקד. אם אתה לומד (סטודנט?) אז תוכל לקבל עזרה בשירותי היעוץ לסטודנט. אם לא, ואתה מוגבל מבחינה תקציבית ישנן אפשרויות נוספות לקבלת עזרה. לגבי טיפול תרופתי- אם תגיע לטיפול פסיכולוגי תוכל להתייעץ על כך עם המטפל/ת שלך. חזק ואמץ.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה