הפרעות כפייתיות בתהליך המחשבה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

05/12/2007 | 23:39 | מאת: דוד

שלום לד"ר בחור בן 17 מתאפיין בדחף בלתי נשלט להתפלסף ולהתחבט בעניינים שול?יים, כאילו משהו מכריח אותו. בעבר זה היה נעשה בקול רם וכעת זה יותר בינו לבין עצמו. זה כמו מקל בגלגלים באמצע תהליך המחשבה, זה נראה כמו טיק עצבני. גם בולע מילים וקצת מגמגם ויש לו קשיי ריכוז. הוא אינו חי בחרדה וחיי הרגש סבירים. האם אפשר לקבל כיווני דיאגנוזה אפשריים? טיפול תרופתי אפשרי? רב תודות.

06/12/2007 | 18:38 | מאת: ד"ר עופר שמגר

דוד שלום, אינני מומחה לפסיכיאטריה של ילדים ונוער, אבל בכל זאת: מה שאתה מתאר יכול להיות הכל- החל מהתנהגות נורמית של מתבגר, וכלה במחלת נפש של ממש. אם ההורים מודאגים מהמצב כדאי שיפנו אותו לפסיכיאטר מומחה לילדים ונוער. אם הבחור לא רוצה להגיע לפגישה, ניתן לקבוע פגישה בלעדיו ולהתייעץ עם הפסיכיאטר לגבי המצב.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה