איך גלולה אחת קטנה יכולה לסלק חוסר אושר?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

05/12/2007 | 21:48 | מאת: א' מהצפון

ד"ר שלום, זו שוב אני שמתקרצצת. תראה, נכון שאני סובלת מחרדות, אך אני גם לא מאושרת בחיים. לא אפרט את הסיבות מצנעת הפרט פה באינטרנט, אך אני לא מבינה משהו: איך גלולה אחת קטנה יכולה לסלק לנו את חוסר האושר בחיים? הרי יש סיבות אובייקטיביות לא להיות מאושר............אז זה נכון שתלוי איך לוקחים את זה,אך יש סיבות שכואבות לי ולכן אני לא מאושרת....... מקווה שיהיה טוב. א'

05/12/2007 | 23:12 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום לך, באמת לא תמיד הגלולות הקטנות מביאות את האושר. ביחוד כשיש סיבות מציאותיות, חיצוניות, להרגיש רע. מי שאיבד אדם קרוב, או מי שירד מנכסיו, שום כדור לא יעשה אותו מאושר. אלא מה- לפעמים עוצמת התגובה לארוע חיצוני שכזה היא מוגמת (הכל כמובן בעיני המתבונן....) ואז טיפול תרופתי יכול להקטין במשהו את העוצמה של הדיכאון, אך לא להעלימו. שבאמת רק יהיה טוב, וחג שמח.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה