שאלה לרופא

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

05/12/2007 | 18:37 | מאת: שירן

אני אמורה להתחיל טיפול ברספידל לאחר שניסיתי המון סוגי כדורים שלא עזרו לי. קראתי שהשימוש בתרופה זו במשך יותר מכמה חודשים עלול לגרום לתנועות לא רצוניות של העיניים, הפנים והלשון אני מניחה שאם אקבל את התרופה והיא תעזור אצטרך ליטול אותה תקופה ארוכה מאוד ואני חוששת מתופעות הלוואי .

05/12/2007 | 23:05 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שירן שלום, התופעה שאת מתארת יכולה לקרות, אבל היא נדירה יחסית, ומופיעה בעיקר בגברים. גם אם היא מופיעה, יש לזה טיפול פשוט. אם הדאגה היא אכן מהתופעה הזו- אז אינני רואה סיבה שלא ליטול את התרופה. באופן יחסי לתרופות אחרות (ואת מציינת שניסית הרבה....) לריספרדל מעט תופעות לואי.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה