ציפראמיל

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

02/12/2007 | 14:17 | מאת: לימור

לפני שנה לקחתי ציפראמיל למשך 4 חודשים עקב דיכאון המלווה בחוסר תאבון בגלל פרידה מחבר. הפסקתי את השימוש בכדורים כי היה לי חבר חדש ולא הרגשתי הנאה מינית בגלל הכדורים. עכשיו אני שוב בדיכאון ולא אוכלת כבר שבוע, רק שותה, בגלל פרידה מהחבר . ביקשתי מרופאת המשפחה ציפראמיל, היא אמרה שלא טוב שאני לוקחת ועושה הפסקות אחרי כמה חודשים, שאם לא אקח עכשיו את ציפראמיל לשנה- שנתיים, אלא אפסיק אחרי כמה חודשים, אקבל התקף לא סימפטי. האם זה מה שיכול לקרות?

02/12/2007 | 21:41 | מאת: ד"ר עופר שמגר

לימור שלום, דיכאון חוזר מלווה בסיכון ניכר של חזרה נוספת. מי שכבר עבר שני ארועים דיכאוניים- מומלץ לו להמשיך טיפול מניעתי לכל חייו, שאם לא כמעט בטוח שילקה שוב בדיכאון.

04/12/2007 | 12:36 | מאת: לימור

אבל אם אקח את התרופה עכשיו למשך כמה חודשים ואפסיק, האם יכול להיות לי התקף מסוים, לא הבנתי מהרופאה איזה סוג של התקף. האם זה מסוכן?

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה