מה אתה אומר?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

01/12/2007 | 23:21 | מאת: אורן

אני מטופל בציפרלקס 20 מ"ג ו0.5 מג רספירדל כבר מספר חודשים בעקבות התקפי חרדה קשים ועקשניים.ניסתי סוללה רבה של תרופות והציפרלקס הוא היחידי שיש בו הטבה של ממש . אולם , עדין ישנם סימפטומים של חרדה ומצב רוח רע מאוד מאוד מאוד.במספר מקורות קראתי שישנם מקרים בהם ניתן להעלות את מינון הציפרלקס מעבר ל20 מג .הפסיכאטרית שלי לא ככ מתלהבת מהרעיון .רציתי לשאול לדעתך האם באמת ניתן ? האם שמעת/טיפלת במקרים כאלו? האם כדאי להחליף פסיכאטרית?

02/12/2007 | 21:25 | מאת: ד"ר עופר שמגר

אורן שלום, מינון של ציפרלקס מעל 20 מ"ג ליום אינו מקובל. אם עדיין קימים סימני דיכאון וחרדה עדיף לשלב תרופות נוספות או לשלב טיפול פסיכותרפויטי. אני לא הייתי רץ להחליף פסיכיאטרית....

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה